Hızla bugün bu dünyada, sağlam ve kaliteli uygulama geliştirme, çok fazla kaliteli ve özenli tamamlamadır. Google’dan yetiştirenlerin çocuklarından ve şu anda iyi araçlar arasında yer alan bir platform var. Bu, son derece ağır ve esnek web, Android ve iOS platformu uygulamaları olan Firebase için seçmeneğe sahip’dir. Firebase, bu binadan kesinlikle kendi içinde sahip olsa da, şu anda mevcut en iyi platformlarla görüşüyor.
Firebase, uygulama geliştirici, kullanım ve kullanım için yeterli malzemeye sahiptir. Kendi sınıf araçlarıyla uygulamalar uygulanabilir olarak oluşturulabilir ve genişletilebilir. Bu geliştiricilerin geliştiricileri, genel kullanıma yönelik – hızlı bir şekilde bir uygulama oluşturmak, aynı şekilde tamamlanmak ve izlemek velarını çekmekte. Geliştiricilerin oluşturabilecekleri hizmetlere yönelik uygulamalar, deneyim deneyimlerini sağlar. Belirgin bazı veritabanları, kimlik doğrulamaları, push analiz, analitikler, dosya depolama ve çok daha fazlasını içerir. Projelerin planlanmasından yararlanılır.
Bu platformun tarihi, diğerleri gibi kendi iniş çıkışlarına sahiptir. 2011 yılında Andrew Lee ve James Tamplin tarafından kurulan bir başlangıç şirketi olan Envolve’den kaynaklandı. Web siteleri için çevrimiçi sohbet entegrasyonunu kolaylaştırmak için geliştiricilere bir API sağladılar, ancak kısa süre sonra sohbet hizmetlerinin sohbet dışı mesajları iletmek için kullanıldığını öğrendiler. Gerçek zamanlı uygulama veri senkronizasyonu için platforma güveniyorlardı, bu nedenle gerçek zamanlı mimariyi, 2011’de Firebase’in kurulmasına ve Nisan 2012’de halka açılmasına yol açan sohbet sisteminden ayırmaya karar verdiler.
Firebase Gerçek Zamanlı Veritabanı ilk olarak, geliştiricilerin işbirliğine dayalı gerçek zamanlı uygulamalar oluşturmak için kullanabilecekleri Android, web ve iOS cihazları arasında uygulama veri senkronizasyonu için bir API olarak piyasaya sürüldü.
Firebase, 2012 yılında Greylock Partners, New Enterprise Associates, Flybridge Capital Partners ve Founder Collective gibi katkıda bulunanlardan yaklaşık 1 milyon dolarlık tohum finansmanı aldı ve ayrıca 2013’te yaklaşık 6 milyon A serisi fon topladı.
Firebase Authentication ve Firebase Hosting’in 2014’te piyasaya sürülmesi, şirketi hizmet olarak lider bir mobil arka uç (MbaaS) olarak kurmayı başardı.
Ekim 2014’te Google tarafından satın alındı ve şimdi Google BaaS platformu. Sonunda, yine teknoloji devi tarafından satın alınan bir web barındırma platformu olan DivShot ile birleştirildi. O zamandan beri Alibaba, The New York Times, Todoist, Le Figaro ve eBay Motors dahil olmak üzere etkileyici bir müşteri vitrini topladı.
Platform, Spark Planları olan kendileriyle ücretsiz olarak erişilebilir. Kullanıcıların, onu çok popüler yapan Google hesaplarıyla giriş yapmalarını sağlar. Buna 10 GB diğer barındırma, SSL, çok web sitesi, özel alan adı ve çok sayıda özellik dahildir. Ayrıca Firebase ML, Realtime Database, Cloud Firestore ve Test Lab gibi seçmeli içeriğe sahiptir, ancak Cloud Functions’a ulaşma yoktur.
yandan, daha fazla hizmete ötesi yetiştirebilirler, orijinal ücretsiz sayan Blaze Planına. Bu artan, 20GB depolama alanını barındırırsanız, yalnızca 10GB ekstra kullanım için ücretlendirilirsiniz. Bu planın 0,026 ABD’lik esnek bir modelleri vardır. Tüm Spark Planı planı, bir plan hesaplayıcısını ve birindeki toplam veri miktarı, WebSockets dahil toplam gerçek zamanlı bağlantı sayısı gibi farklı Firebase hizmetleri için ödeme planı ve kullanımla ilgili verileri kontrol etmek için bir sekmesini içerir. , ve dahası.
Yine de, hangi programdan seçerseniz, Firebase çeşitli seçeneklere karşı avantaj sağlayan çok Daima ücretsiz hizmetlere sahiptir. Her biri hakkında konuşacağız.
Birincisi, kullanıcıların yeni bir sürümün üretim aşamasından önce faydalı geri bildirimler almalarını ve CI sunucuları veya bir konsol kullanarak uygulamaların erken sürümlerini göndermelerini sağlayan uygulama dağıtım özelliğidir. Bir diğeri, kullanıcıların Arama’da uygulama bağlantıları sağlayarak Google Arama kullanıcılarıyla yeniden etkileşim kurmasını sağlayan uygulama dizine eklemedir. A/B testi ayrıca, kullanıcıların kullanıcı arayüzlerinde, özelliklerde ve kampanyalarda yapılan değişiklikleri uygulama başlatılmadan önce hızlı bir şekilde test etmesine olanak tanıyan bir özelliktir. Tahminler, davranışlara dayalı dinamik kullanıcı segmentleri geliştirmek için veriler için makine öğrenimini kullanır. Uygulama İçi Mesajlaşma işlevi, içeriğe dayalı mesajlaşma kullanarak aktif uygulama kullanıcılarını bir araya getirir. Firebase Cloud Messaging, uygulama sahiplerinin, anlık mesajlaşma durumları için 4 kb’ye kadar veri veya e-postaların veri veya e-postaların ne zaman ve ne zaman senkronize edileceğini istemci uygulamalarına bildirmelerini sağlar.
Web uygulamalarınızın farklı işletim sistemlerinde nasıl performans gösterdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için performans izleme özelliği sağlanır. Crashlytics, hem önemli hem de önemli olmayan hataları izlediği ve bunların kullanıcı deneyimini nasıl etkilediğine dayalı olarak raporlar oluşturduğu için sorunları hızlı bir şekilde bulur ve düzeltir. Dinamik Bağlantılar, uygulama yöneticilerinin hem potansiyel hem de mevcut kullanıcıları Android veya iOS uygulamalarının farklı bölümlerine yönlendirmesine olanak tanıyan akıllı URL’lerdir. Remote Config bulut çözümü, kullanıcıların uygulamaları güncellemeden davranışlarını ve görünümünü değiştirmelerini sağlar. Machine Learning bileşenleri, geri dönen uygulama kullanıcılarını bilgilendirmek için tahminler sağlayan hem iOS hem de Android geliştiricileri tarafından kullanılabilir.
Bu platformun bir diğer dikkate değer özelliği, ön uç geliştiricilerin tüm işleri yönetmesine, tamamlamaya ulaşmak için gereken süreyi kısaltmasına, ortak kod oluşturmaktan kaçınmasına ve sıfırdan bir arka uç başlatmasına izin verildiğinden, uygulama geliştirmek için pazara sunma süresini radikal bir şekilde azaltma yeteneğidir. . Bunların hepsi, veri depolama, kimlik doğrulama, bildirimler, analitik ve daha fazlası gibi daha önce bahsedilen hizmetler sayesindedir.
Bu nedenle, platformun, kolaylık sağlayan ve maliyetleri düşük tutmaya yardımcı olan mobil uygulamalar için ön uç kodu oluşturmaya odaklanmasıyla birlikte, dünya çapında birçok geliştirici Firebase’i tercih ediyor. Yüksek kaliteli SDK’lar ve ayrıntılı belgeler sayesinde bu platformun kod tabanlarına entegrasyonu daha kolaydır.
Entegre Bulut İşlevleri aracılığıyla sunucusuz uygulama geliştirme, iki veritabanı seçeneği – Cloud Firestore ve Firebase Realtime Database aracılığıyla Blaze Planı ile kullanılabilir. Cloud Firestore veya Google Firestore, depolama ve senkronizasyon için bulut tabanlı bir NoSQL veritabanıdır. Yerel SDK’lar aracılığıyla mobil veya web uygulamalarından erişilebilir. Firebase Realtime Database, JSON tabanlı veri depolaması sağlayan ve bağlı istemcilerle gerçek zamanlı veri senkronizasyonu gerçekleştirebilen ve uygulamaların en yeni güncellemeleri almasına olanak tanıyan, bulutta barındırılan bir veritabanıdır.
Bu olumlu yönlerle, platformu kullanmanın birçok dezavantajı önlenemez. Bu platformu geliştiriciler için yetersiz bir seçenek haline getiren en büyük sınırlama, açık kaynak olmamasıdır, bu nedenle Firebase kaynak kodunun değiştirilememesi, topluluğun ürünü genişletmesini engeller. Bir diğeri, karmaşık sorguları çalıştırmayı zorlaştıran bir veritabanı için NoSQL yapısının kullanılmasıdır. Tam kümelenmiş bir yapıya kıyasla daha az çok yönlülük sunduğundan ve optimum performansı engelleyebildiğinden, adanmış sunucuların olmaması da bir diğer önemli sınırlamadır. Kullanıma dayalı fiyatlandırma modeli de özellikle ölçeklenebilirlik gereksinimlerinin tahmin edilemediği durumlarda maliyetlerin tahmin edilmesinde sorun teşkil etmektedir. ACID mülklerinin desteklenmesi toplulukta da vurgulanmıştır, çünkü bu tür işlemleri destekleyebilmesine rağmen,
Firebase, Google Cloud Platform’un bir parçası olduğundan, diğer hizmetleriyle mükemmel bir şekilde çalışır ve birçok üçüncü taraf hizmetiyle entegre olur, ancak AWS veya Azure gibi diğer bulut sağlayıcılarında çalıştırma seçeneği yoktur. Google’ın bir alt alanı olarak Çin gibi birçok ülkede *.Google.com ve *.googleapis.com ile URI’leri engelledikleri için engellenmiştir.
Bununla birlikte, Firebase, kendi sınırlamaları olsa bile hala mükemmel bir platformdur ve diğer endüstrilerde olduğu gibi, aynı derecede şaşırtıcı olan birçok alternatif vardır.
Back4App, uygulama geliştirmeyi hızlandırmak için düşük kodlu bir arka uç işlevi gören, yaygın olarak kullanılan bir açık kaynaklı platformdur. Geliştiricilerin hızlı ve verimli veri güncelleme ve eşitleme sağlayan bir veritabanından yararlanmasına olanak tanıyan web, mobil ve IoT uygulamalarını barındırmak için güvenilir bir seçim. Backendless, kullanıcılara farklı geliştirme gereksinimlerine uyacak şekilde ayrılmış, bulut ve yönetilen sunucu seçenekleri sunan popüler bir mobil arka uçtur. AWS Amplify, AWS full-stack uygulamalarının geliştirilmesine yönelik birçok özelliğe sahiptir ve uygun ölçümler ve otomatik izleme ile kullanıcı davranışlarını anlamaya uygun olduğu düşünülen Analytics’e sahiptir. Bir diğeri, 2016’dan beri öne çıkan bir açık kaynaklı arka uç çerçevesi olan ve elektronik tablo benzeri bir veritabanı, API’ler, Bildirimler, Kimlik Doğrulama ve Depolama gibi kapsamlı bir dizi özellik sağlayan Parse’dir. Kinvey, çok kanallı uygulama geliştirme için sunucusuz bir uygulama geliştirme platformu iken, bir bulut arka ucu ve SDK’lar aracılığıyla çalışır. Platformlar arası uygulamalar için kod paylaşımına sahiptir ve kodun kolay yönetimini kolaylaştırabilir.