Türkiye'nin Teknoloji BloguTürkiye'nin Teknoloji Blogu
    Facebook twitter instagram
    Trend Konular
    • Dünya Güneş’e en uzak konumumdayken, hava neden soğumuyor?
    • NASA, küçük uydusu CAPSTONE ile bağlantının kaybedildiğini duyurdu
    • Windows kullanım raporu açıklandı: Windows 10 yine açık ara lider, Windows 11 ise…
    • Nef Stadı’nda Kaan Ayhan pazarlığı!
    • Sturm Graz’dan Burak Kapacak ve İsmail Yüksek yalanlaması
    • Trabzonspor kanatları güçlendirdi
    • Türkiye dünyanın en öfkeli 2’nci ülkesi
    • Yazın su içmemek sıcak çarpması sebebi
    Facebook twitter instagram
    Türkiye'nin Teknoloji BloguTürkiye'nin Teknoloji Blogu
    • Ana Sayfa
    • Haber
      • Bilim Haberleri
      • Spor
    • SEO
      • WebMaster
    • Kadın / Moda
      • Sağlık
      • Yemek Tarifleri
    • Kategoriler
      • Kripto
      • Mobil
      • Teknoloji/İnternet
      • Sosyal Medya
      • Yazılım/Donanım
      • Windows
    • Dizin
    • Forum
    Türkiye'nin Teknoloji BloguTürkiye'nin Teknoloji Blogu
    Ana Sayfa»SEO»İşletmeler için SEO çalışmalarının önemi
    SEO

    İşletmeler için SEO çalışmalarının önemi

    WebhaneBy Webhane03/07/2022Yorum yapılmamış0 Görüntüleme
    Facebook twitter Pinterest LinkedIn Naber reddit Tumblr E-posta
    isletmeler icin seo calismalarinin onemi zCELTE5K
    Paylaşmak
    Facebook twitter LinkedIn Pinterest E-posta

    isletmeler icin seo calismalarinin onemi nedir145159 5

    Ticari işletmelerin birincil amacı satış yaparak cirolarını arttırmaktır. Satışlarını arttırmak için de müşteri çekmeleri ya da müşterilerin ayağına gitmeleri gerekir. SEO yaparak, potansiyel müşterilerin Google aramalarına karşılık olarak kendi web sitemizi göstererek bir anlamda müşterilerin ayağına gitmiş oluyoruz. Potansiyel müşteriler bizleri ne kadar fazla arayıp bulurlarsa gerçek müşteri sayımız o kadar artacaktır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda artan müşteri sayısı, işletmelerin cirolarında doğrudan gözle görülür bir artış yaşatacaktır.

    isletmeler icin seo calismalarinin onemi nedir145159 6

    SEO Ne Demek?

    SEO, Search Engine Optimization Türkçe açılımıyla Arama Motoru Optimizasyonu. Google,Yandex, Bing gibi büyük çaplı arama motorlarında listelenen web sitelerinin, sıralama sonuçlarında yukarı yönlü ilerlemesinin sağlanmasına SEO denir. Arama motoru optimizasyonunun temel amacı trafiği yönlendirip, arama sonuçlarında üst sıralara oynamaktır. Bu hizmeti veren kişilere de SEO Danışmanı denir.

    SEO Süreci Nasıl İlerler?

    Her web sitesini yeni doğmuş bebeklere benzetebiliriz. Bebeklerin gelişimleri için nasıl sağlıklı beslenme,düzenli uyku gibi temel gereksinimleri varsa web sitelerinin de orjinal içerik, teknik düzenlemeler gibi temel gereksinimleri bulunmaktadır.

    Temel gereksinimlerin uygulanması,hayata geçirilmesi de yine bebeklerin gelişimi gibi özenli ve sabır isteyen bir süreçtir. Bir bebeğe nasıl hızlı büyüsün diye günde 23 saat uyku,kalan 1 saatde de yemek vermiyorsak web siteleri içinde hızlı büyüsünler, sıralama sonuçlarında üst sıralarda olsunlar diye bütün yapılması gerekenleri bir anda yapmıyoruz. Bütün metrikleri bir sürece yayarak Google arama ağında ki yerimizi yavaş ama emin adımlarla arttırıyoruz.

    isletmeler icin seo calismalarinin onemi nedir145159 7

    SEO projelerinde çalışmaların meyvesini vermesi ve sıralama sonuçlarında gözle görülür artışın başlaması için minimum 3-6 aya ihtiyacı vardır. Hiçbir SEO danışmanı size ben 3 haftada sizin sitenizi ilk sıraya getiririm gibi bir cümle kuramaz. Bu tarz konuşan kişilerin yaptığı çalışmalar özetle web sitenize Google’ın anlayacağını bile bile web sitenizin aylık ortalama trafik sonuçlarının çok üstünde “Backlinkler” alarak web sitenizi çok kısa vadeli başarıya ve kalıcı zararlara uğratmaktan başka bir şey değildir. Bilinçsizce yapılan her çalışmada olduğu gibi SEO çalışmaları üzerinde de verilen zararlar web sitenizde kalıcı hasarlar bırakabilir. Google’ın en büyük cezası olan domain no-index yani web sitesini Google arama ağından kaldırmak olacaktır. Bu hata ile karşı karşıya kalan işletmelerin yeni domain kullanarak web sitesini baştan açmaktan başka çaresi yoktur. Bunun gibi istenmeyen durumlardan kaçınmak adına SEO çalışmalarınızı güvenilir kişiler tarafından yaptırmalısınız.

    İşletmelerin Yaptığı En Büyük SEO Yanlışları?

    SEO çalışmalarını yaparken yapılan en büyük yanlışlar;

    • Duplicate(Kopya) İçerik Yazılması.
    • Dil Optimizasyonu
    • Yüksek boyutlu görseller.
    • İndeksleme Hataları

    Duplicate(Kopya) İçerik Nedir?

    Duplicate(Kopya) içerik farklı web sitelerinde bulunan içeriklerin, hiçbir düzenleme yapılmadan web sitenizde paylaşılmasına kopya içerik denir. Kopya içerik bulundurmak Google Arama Ağında büyük sorunlara yol açar. Google her web sitesinin kendine ait içerikleri olmasını ister. Google’ın hedefi,arama sonuçlarında kullanıcılara her zaman doğru sonuçları göstermektir. Aynı içerikleri barındıran web sitelerini spam olarak algılar ve sizi arama sonuçlarında daha az veya hiç göstermez. Bundan kaçınmak adına içeriklerinizi özgün ve minimum 300 karakter üstünde tutmaya özen göstermelisiniz.

    Dil Optimizasyonu(Hreflang) Nedir?

    Günümüzde birçok işletmenin web sitesi 2 farklı dil seçeneğini bulundurmaktadır. Global çapta satış yapmak isteyen işletmeler için en az 2 dil bulundurmak bir zorunluluktur. Bu zorunluluğu Google tarafında hatasız kabul ettirmek için ise yapılması gereken birkaç küçük ama önemli değişiklikler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi “Hreflang” etiketidir. Bu etiket sayesinde web sitemizde 2 veya daha fazla dil seçeneği mevcut ise Google’a şunu demiş oluyoruz. Benim web sitemde 2 veya daha fazla dil bulunuyor. Her sayfada ki default yazım dilinin karşılığı bu URL’de yer alıyor. Gibi basit ama arama sonuçlarında çok etkili olan bir kod ekliyoruz.

    Örnek hreflang kullanımı,

    Yüksek Boyutlu Görsel Sorunları?

    Web siteleri için görseller olmazsa olmazlar arasındadır. En başta kurumsal kimliğimizi belli eden logomuz web sitemizde muhakkak olmalıdır. Google’da bunu destekler fakat burada ince bir çizgi bulunuyor. Bu çizgi ise web sitemize yüklediğimiz görsellerin boyutları. Görsel boyutlarının yüksek oluşu birçok sorunu beraberinde getirir. Bunlardan en önemlisi web sitesi açılış hızlarında oluşan yavaşlıklardır. Açılış hızında yaşanan yavaşlıklar Google’ın istemediği bir durumdur. Sebebi ise Google bir kullanıcının web sitesinde kalıp kalmama kararını ilk 3 saniye içinde belirlediğini söyler. Eğer açılış hızı yavaş bir web sitesine sahip iseniz kullanıcıların bir çoğu web sitenizin düzgün çalışması için gerekli olan süreyi beklemeden sitenizi terk edecektir.

    Bu terk etme eylemi de Google’ın bir diğer metriği olan “Hemen Çıkma Oranı” yüzdesini olumsuz etkileyecektir. Sitemizin hemen çıkma oranı yüksek ise Google bunu şu şekilde anlıyor. Demek ki ziyaretçiler web sitesinde aradığını bulamayacağına hızlıca karar verdi ve siteyi terk etti. Bu web sitesinde ziyaretçilere gösterilecek önemli bir içerik bulunmuyor, sıralama sonucunu aşağılara çekmeliyim. Sıralama sonuçlarında ki düşüşler işletmenizin satış cirolarına doğrudan olumsuz olarak yansıyacaktır.

    İndeksleme Hataları Nelerdir?

    Birçok web sitesi sahibinin başında bulunan bu sorun aslında doğru atılan birkaç adımla ortadan kaldırılabilir. İndeksleme web sitenizde bulunan sayfaların Google Arama Ağı dizinine eklendiğini ve artık kullanıcıların arama sonuçlarında gösterileceğini belirtir. Kısaca özetleyecek olursak kullanıcıların arama sonuçlarında gözükmek için sayfalarımızın indeks alması gerekiyor. Tersten baktığımız da ya kullanıcıların görmesini istemediğimiz sayfalarımız varsa ve indeks alırsa. Bu sefer ne olacak. Burada 2 kavram karşımıza çıkıyor 1. “No-index” etiketi ve diğeri ise “Tarama Bütçesi”.

    E-Ticaret sitelerinde bulunan “Sepet” veya “Banka İşlemleri” sayfaları indeks almasını istemediğimiz sayfalardır. Bu sayfaların indeks alması tarama bütçelerini olumsuz etkileyeceği gibi kullanıcıların karşısına arama sonuçlarında “Banka İşlemleri” sayfasını çıkarmak istemeyiz. İndeks almasını istemediğimiz sayfalar için ise “No-index” etiketini kullanırız. Bu etiket Google Botlarına sayfayı “Arama Sonuçlarında Gösterme” bilgisini verir.

    Tarama bütçesine gelecek olursak. E-Ticaret siteleri üzerinden ilerleyelim. Bu tarz sitelerin binlerce sayfası olur. Her web sitesinin de Google gözünde bir tarama bütçesi olur. Verilen bütçe kadar Googlebot sayfalarımızı indeksler. Bütçenin dışında kalan sayfalar indeks alamaz. Bütçeyi optimum düzeyde kullanmak için ise gereksiz, kullanıcıların görmesine gerek olmayan sayfaların indeks almasını kapatırız.

    Dil Google İçerik Seo Web
    Paylaşmak. Facebook twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telgraf E-posta
    Webhane
    • İnternet sitesi

    İlgili Mesajlar

    Alexa indeksleme motoru tarihe karışıyor

    06/07/2022

    2022 SEO trendleri

    06/07/2022

    Google Chrome’a Kısmi Çeviri Özelliği Geliyor!

    06/07/2022

    Cevap bırakın Cevabı İptal Et

    En İyi Yazılar

    Sürekli Baş Ağrısı Çekiyorsanız Dikkat!

    04/07/2022114

    Başarılı Bir Kripto Ticareti Kariyerinin Keyfini Çıkarmanıza Yardımcı Olacak İpucular

    12/06/202262

    YER ÇEKİMİNE KARŞI 10 KAŞ SABİTLEYİCİ

    02/07/202236

    Güvenli yaşlanmak için hafızamızı güçlendirelim

    02/07/202234
    Kaçırmayın
    Bilim Haberleri

    Dünya Güneş’e en uzak konumumdayken, hava neden soğumuyor?

    By Webhane06/07/20220

    Dünya’nın güneş çevresindeki yörüngesi eliptik olduğu için, Güneş çevresindeki yolculuğu boyunca yıldızımıza bazen yaklaşıyor, bazen uzaklaşıyor …

    NASA, küçük uydusu CAPSTONE ile bağlantının kaybedildiğini duyurdu

    06/07/2022

    Windows kullanım raporu açıklandı: Windows 10 yine açık ara lider, Windows 11 ise…

    06/07/2022

    Nef Stadı’nda Kaan Ayhan pazarlığı!

    06/07/2022
    Sosyal Medya
    • Facebook
    • twitter
    • Pinterest
    • instagram
    • Youtube
    • Vimeo
    Yasal Uyarı
    Yasal Uyarı

    İllegal faaliyet, telif hakkı ihlali ve benzeri durumların tespiti sonrasında [email protected] ile iletişime geçildiği takdirde konu/mesaj/görselin yayından kaldırılma süresi 24 saattir.

    Facebook twitter instagram Pinterest LinkedIn Anlaşmazlık Telgraf
    Son İçerikler

    Dünya Güneş’e en uzak konumumdayken, hava neden soğumuyor?

    06/07/2022

    NASA, küçük uydusu CAPSTONE ile bağlantının kaybedildiğini duyurdu

    06/07/2022

    Windows kullanım raporu açıklandı: Windows 10 yine açık ara lider, Windows 11 ise…

    06/07/2022
    Popüler İçerikler

    Sürekli Baş Ağrısı Çekiyorsanız Dikkat!

    04/07/2022114

    Başarılı Bir Kripto Ticareti Kariyerinin Keyfini Çıkarmanıza Yardımcı Olacak İpucular

    12/06/202262

    YER ÇEKİMİNE KARŞI 10 KAŞ SABİTLEYİCİ

    02/07/202236
    • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Künye
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • İletişim
    © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Webhane.Net. DMCA.com Protection Status

    Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.

    Tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak için web sitemizde çerezleri kullanıyoruz. “Tümünü Kabul Et” seçeneğine tıklayarak TÜM çerezlerin kullanımına izin vermiş olursunuz. Ancak, kontrollü bir onay vermek için "Çerez Ayarları"nı ziyaret edebilirsiniz.
    Çerez AyarlarıHepsini Kabul Et
    Manage consent

    Gizliliğe Genel Bakış

    Bu web sitesi, siz web sitesinde gezinirken deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. 
    Bunlardan gerekli olarak sınıflandırılan çerezler, web sitesinin temel işlevlerinin çalışması için gerekli olduklarından tarayıcınızda saklanır.
    Ayrıca, bu web sitesini nasıl kullandığınızı analiz etmemize ve anlamamıza yardımcı olan üçüncü taraf çerezleri kullanıyoruz.
    Bu çerezler, yalnızca sizin izniniz ile tarayıcınızda saklanacaktır.
    Ayrıca bu çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz de vardır.
    Ancak bu çerezlerden bazılarını devre dışı bırakmak, tarama deneyiminizi etkileyebilir.
    Fonksiyonel
    İşlevsel çerezler, web sitesinin içeriğini sosyal medya platformlarında paylaşma, geri bildirim toplama ve diğer üçüncü taraf özellikleri gibi belirli işlevlerin yerine getirilmesine yardımcı olur.
    Verim
    Performans çerezleri, ziyaretçiler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya yardımcı olan web sitesinin temel performans indekslerini anlamak ve analiz etmek için kullanılır.
    Analitik
    Analitik çerezler, ziyaretçilerin web sitesiyle nasıl etkileşime girdiğini anlamak için kullanılır. Bu çerezler, ziyaretçi sayısı, hemen çıkma oranı, trafik kaynağı vb. metrikler hakkında bilgi sağlamaya yardımcı olur.
    Reklamcılık
    Reklam çerezleri, ziyaretçilere alakalı reklamlar ve pazarlama kampanyaları sağlamak için kullanılır. Bu çerezler, web siteleri genelinde ziyaretçileri izler ve özelleştirilmiş reklamlar sağlamak için bilgi toplar.
    Diğerleri
    Diğer kategorize edilmemiş çerezler, analiz edilmekte olan ve henüz bir kategoride sınıflandırılmamış çerezlerdir.
    Gerekli
    Web sitesinin düzgün çalışması için gerekli çerezler kesinlikle gereklidir. Bu çerezler, web sitesinin temel işlevlerini ve güvenlik özelliklerini anonim olarak sağlar.
    CookieDurationDescription
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    SAVE & ACCEPT